17 Haziran 2010 Perşembe

PRACTİCE HANDS




Ortak Kör J açılır , Deklaren yerden küçük kart koyar, ve siz elinizi anlatmak amacıyla kör 3'lüyü vererek ortağınızı Körden cesaretlendirmemiş olursunuz , böylece Deklaren Kör K ile löveyi kazanmış olur. Şimdide Deklaren yerden karo oynar, ortağınız ilk turda bu löveyi almayarak boşlar . İkinci karo oynanan turda ise, siz ortağınızın Trefli oynamasını şiddetle istiyorsunuz , fakat löve kaybetmemek amacıyla trefli kartınızı defos edemiyorsunuz. Bunun yerine , Pik 2 'liyi defos etmek suretiyle hem pik istemediğinizi ve hemde yerin küçük rengini istediğinizi ima ediyorsunuz. Şayet ortağınız olayın farkında ve uyumuyorsa , Karo A ile alıp , trefliye dönerek , ya küçük trefli oynarak onör vadedecek , yada Trefli A ve sonrada küçük trefli oynayarak oyunu bozup dört löve Trefliden almanızı sağlayarak oyunu batıracaktır.

Açıldığınız Kör 2'liyi , ortağınız Kör Q ile alarak löveyi kazanır , daha sonra ortağınızın oynayacağı Kör K va Kör A'ya iki kart defos ederek , onun ileriyi görmesini ve daha sonraki hamlesini ona anlatmış olursunuz . Yapacağınız defos ise önce büyük ve daha sonrada küçük sayılı Karo defos etmek suretiyle , hem Karo istediğinizi ve hemde sizde 2 parça Karo olduğunu anlatmak suretiyle ortağınızı rahatlatmış olursunuz . Bunun üzerine ortağınızın döneceği Karo'yu kozlayarak oyunu batırmış olursunuz.

Bu defans şekli, Trefli A ile löve alarak batırmaya çalışmaktan daha garantilidir , çünkü Trefli A , belkide el alamayabilir .



Bu defansta sorun , defans açılışı yapanın , rakipteki Piklerin hepsinin büyük kartlar olup olmadığını anlayabilmesidir ; siz ortağınıza söylemediğiniz sürece ! , Pik Q'nun kimde olduğundan emin olamaz. Deklaren , açılanın AQx ' den küçük kart açıldığını düşünebilir , ama bu dağılımla Pik açılmayacağınıda hesaba katar , fakat daha ziyade açılanın bir yan renkten talebi olduğunu ve ortağında Pik Q bulacağını tahmin ederek ortağının el alıp , yan rengi dönmesini istediği varsayımıyla bu açılışı yaptığını da düşünebilir .

Ortağınız Pik 6'lıyı açılır ; deklaren yerden Pik 10'luyu kayar, sizde Pik J oynarsınız , sonuçta bu löveyi Deklaren Pik K ile kazanır . İkinci elde , Deklaren elden yere doğru küçük bir Karo oynar ve yerden Q koyar , daha sonrada yerden ele doğru küçük Karo oynar. İşte bu anda ortağınıza Pikle ilgili bütün bilgileri veren bir defos yapma şanısını elde edersiniz , bu da Pik Q ! defosudur . Dördüncü karttan açılış 11 Kuralına göre yapıldığından , bu defosla ortağınıza şu mesajı verirsiniz ; Deklaranın 6'lıdan büyük tek kartı vardı , oda K idi , artık onda hiç büyük kalmadı, senin elindekilerin hepsi 6'lıdan büyük. Böylece Q! defosu ile ortağınızı rahatlatmış olursunuz .


Partner leads the spade 4 and your spade J fetches declarer's spade K. (At notrump, whenthird hand plays an honor, best technique is for declarer to win a trick with the middle of three equal honors.) Declarer leads a diamond to the king, which holds, and continues with the diamont Q and you have to discard. Your first discard should be the Heart 2, telling partner you have zilch in that suit. When partner wins the third round of diamonds with the ace, you have another discard coming.

This time try the spade 8, the spade you would have returned had you been on lead, a present count discard, high from an even number of cards remaining after you have already played to the suit. This discard tells partner that declarer started with the spade AKQ. Your first discard told partner that declarer has the Heart A. Dummy's established diamonds tell partner that declarer has ten tricks ready to go out -side of clubs: five diamonds, three spades and two hearts. If after those scintillating discards, partner doesn't And the spade Q shift, bingo might be your partner's best bet.
Once again, you did not part with a high club to get partner to lead a club. Instead you made a negative discard in hearts and an informative present count discard in spades. Had you discarded a high club, the setting trick no less, this hand would not have a happy ending for your side. Are you beginning to get the drift? Negative discards at notrump are frequently the answer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder